Har ni börjat äta julmat ute i stugorna. Igår kväll gjorde jag en vegetarisk Janssons frestelse eller som min svärmor brukar kalla den vegetariska varianten för Olssons frestelse
Att göra egen mango chutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Det gör inget om mangon inte är riktigt mogen, eller för den delen lite övermogen, använd 1 eller 2 chilifrukter beroende på hur stark chutney du vill ha
. Finns det något godare än potatis som fått kremera långsamt i ugnen. Det är en sann njutning för mig. Jag är ju en rismänniska, så det blir oftast att jag gör just ris, men när jag väl gör potatis så uppskattar jag det än mer
Jag ångade alltså mina i en bambubox som jag satte ovanpå en gryta med kokande vatten. På bloggträffen i Göteborg åt jag dumplings för första gången i mitt liv och kände direkt att det inte vara sista
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Länge har jag gått och tänkt att jag skulle göra ett gott och saftigt morotsbröd som är hälsosamt och packat med fibrer, vitaminer, proteiner, bra fetter och med få kolhydrater
Tårtsmet. 200 g smör4 ägg5 dl socker3 dl vetemjöl4 msk kakao2 tsk vaniljsockerGlasyr. 100 g smör300 g mörk choklad, block eller annan2dl grädde1 dl socker1 dl florsocker1 dl naturell, krämig yoghurt (jag använde turkisk)Ev 2 matskedar konjak eller likör, ett par matskedar starkt kaffe eller några droppar pepparmyntoljaSätt ugnen på 175 graderSmält smöret och låt svalna av