Hacka alltsammans och tillsätt till sist det mjuka matfettet. Sätt på ugnen. Skölj de färska fiskfiléerna eller skär det något tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor
800 g mjölig potatis. Pressad potatis800 g mjölig potatis 2 tsk salt. Skala och koka potatisen. Stek torskryggen med skinnsidan ner först och sedan på andra sidan
Laga en god gratäng med smak både Sverige och Italien. 4 portioner. 300 g penne 1 msk olivolja 2 kycklingfiléer 3 dl kantareller eller annan god svamp 2 msk smör 2 vitlöksklyftor 5 dl matlagningsgrädde 10 soltorkade tomater i olja 1 dl hackad färsk basilika 100 g mozzarella, riven 50 g riven parmesan
Pudra över mjölet och rör om. Mitt godaste mos (räcker till fyra portioner)1 kg mjölig potatis3-5 dl vispgräddeMassor av smör, riktigt smör1 äggula1 dl riven västerbottenostSalt och vitpeppar. Koka tills den är mjuk i saltat vatten, 10-15 minuter. Under tiden potatisen kokar, gör kantarellsåsen som räcker till två plankorCa 3 dl färska kantareller i mindre bitar1 finhackad gul lökEn klick smörKnappt 1 msk vetemjöl2 dl gräddeUngefär 1/2 tsk kinesisk sojaSalt och vitpeppar. -) 1 kg mjölig potatis
Några (3 till 5) deciliter vispgräddeValfri mängd av den nykokade buljongenEn rejäl skvätt ättika (jag hade 24% och tog kanske drygt 2 msk)Socker efter smak (jag började med Sukrin men gav upp och hade sen i lite vanligt socker)Lite nymald svartpepparRedningsmjöl vid behov (jag ville få såsen lite tjockare)Lite buljongpulver (om smaken behöver höjas lite)En stoooor knippa färsk klippt dillLägg köttet och benet i en stor kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker