MJ

MJ

  • 65 Recept
Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke

Hacka alltsammans och tillsätt till sist det mjuka matfettet. Sätt på ugnen. Skölj de färska fiskfiléerna eller skär det något tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor
Lammfärsbiffar med ugnsrostad sötpotatis

Lammfärsbiffar med ugnsrostad sötpotatis

800 g Lammfärs 4 st Sötpotatis 1 msk Timjan 1 msk Oregano efter smak Salt efter smak Peppar 15 st Oliver 150 g Fetaost till stekning Olivolja
Kyckling- och kantarellgratäng.

Kyckling- och kantarellgratäng.

Laga en god gratäng med smak både Sverige och Italien. 4 portioner. 300 g penne 1 msk olivolja 2 kycklingfiléer 3 dl kantareller eller annan god svamp 2 msk smör 2 vitlöksklyftor 5 dl matlagningsgrädde 10 soltorkade tomater i olja 1 dl hackad färsk basilika 100 g mozzarella, riven 50 g riven parmesan
Wokad kyckling med cashewnötter

Wokad kyckling med cashewnötter

Ingredienser Portioner. 4 400 g kycklinglårfilé 1 liten grön paprika 1/2 gul lök 250 g broccoli 2 msk matolja 125 ml woksås (gärna Asian Wok Soy & Sweet Chili) 1 dl rostade cashewnötter 1 paket äggnudlar (à 200 g) Till servering 1/2 kruka hackad koriander Lägg till i inköpslistan
Lyxig planka med oxfilé, kantarellsås och finaste moset

Lyxig planka med oxfilé, kantarellsås och finaste moset

Pudra över mjölet och rör om. Mitt godaste mos (räcker till fyra portioner)1 kg mjölig potatis3-5 dl vispgräddeMassor av smör, riktigt smör1 äggula1 dl riven västerbottenostSalt och vitpeppar. Koka tills den är mjuk i saltat vatten, 10-15 minuter. Under tiden potatisen kokar, gör kantarellsåsen som räcker till två plankorCa 3 dl färska kantareller i mindre bitar1 finhackad gul lökEn klick smörKnappt 1 msk vetemjöl2 dl gräddeUngefär 1/2 tsk kinesisk sojaSalt och vitpeppar. -) 1 kg mjölig potatis
Fredagsmys med kött som smälter i munnen!

Fredagsmys med kött som smälter i munnen!

Härliga fredag. Så här tidigt på en morgon har jag nog aldrig gjort inlägg om mat skulle jag tro´ (De e så när man har barn som inte vill sova längre

Torskrygg på fjället

1. I traktörpannan. koka upp grädden, vinet och buljongtärningen. Lägg i 4 bitar torskrygg, låt sjuda några minuter tills torskryggen är färdig
Dillkött med sås på klassiskt vis

Dillkött med sås på klassiskt vis

Red med mjöl utrört i lite vatten. 4 msk vetemjöl. Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker. Tillsätt salt, lök och kryddor
Dillkött av Högrev

Dillkött av Högrev

Några (3 till 5) deciliter vispgräddeValfri mängd av den nykokade buljongenEn rejäl skvätt ättika (jag hade 24% och tog kanske drygt 2 msk)Socker efter smak (jag började med Sukrin men gav upp och hade sen i lite vanligt socker)Lite nymald svartpepparRedningsmjöl vid behov (jag ville få såsen lite tjockare)Lite buljongpulver (om smaken behöver höjas lite)En stoooor knippa färsk klippt dillLägg köttet och benet i en stor kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker