Ta inte för mycket smet, då blir pannkakan för tjock och blir svår att vända. Ställ in i frysen i cirka 30 minuter eller tills rundlarna är hårda och går att ta loss från bakplåtspappret. 1Gör ett hål i mitten av blandningen och häll i ägg och mjölk. 1Använd ett decilitermått och häll i lite smet i pannan. 1Ta ut en nutellarundel ur frysen och lägg på smeten. 1Använd ett mindre mått och häll lite smet över nutellarundeln så den täcks. 1Vänd och stek på andra sidan tills pannkakan har gyllenbrun färg. 1Stapla pannkakorna på hög och toppa med lönnsirap, blåbär och sila lite florsocker över
Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt resten av mjölken och äggen, och vispa slätt. Lägg plättarna i högar i djupa plastlådor och låt dem kallna, innan de sätts in i kylen
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem