Jag har suttit dem senaste veckorna och letat febrilt efter just ett LCHF-morotsbröd bland "hälso-bloggosfären" men hittade verkligen ingenting, åtminstone inget som såg gott ut
Antingen va det grymt länge sen jag åt LCHF bröd eller va så helt enkelt detta helt supergott. Hittade det genom LCHFklubben och ändrade det lite efter vad jag hade hemma
Den bästa LCHF- limpan enligt mig hittar ni recept på här. För ofta blir ju LCHF-bröd "inte 100". Dessa frallor från Åse är bland det godaste mjuka frallorna jag testat
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna och låt svälla några minuter. Lägg smeten på ett bakplåtspapper och smeta ut till en rund pizzabotten
Jag har ju glömt berätta om den otroligt goda pannakottan jag gjorde förra helgen. Lyckligtvis gjorde jag bara var sin av den för annars hade vi förmodligen dubblat våra portioner
Botten. 3 dl mandelmjöl4 msk sötströ3 msk grädde3 äggvitorKräm. 150 g mjukt smör100 g Philadelphia 1,5 msk kakao4,5 msk sötströ 1 tsk vaniljpulver 2 äggulor 100 g mörk sockerfri chokladBlanda ingredienserna till botten och klicka ut på en plåt
Knäck äggen i en bunke. Häll i pofiber och vatten samt fiberhusk, salt, brödkryddor och bakpulver och rör runt ordentligt , degen ska kännas ungefär som en mördeg, är den för torr så tillsätt lite mer vätska