Kött

Kött

  • 14 Recept
Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

Ingredienser Portioner. 2 4 halloumiburgare (4 burgare motsvarar 200 g) olja 2 hamburgerbröd (gärna brioche) 3 msk majonnäs (gärna srirachamajonnäs) 1 dl ruccola 1/2 skivad avokado 2 strimlade soltorkade tomater 1 msk finhackad inlagd jalapeño rostade pumpakärnor ev picklad rödlök Lägg till i inköpslistan
Portvinsmarinert elgstek

Portvinsmarinert elgstek

Surret elgstek er godt. Denne gangen ble den marinert i portvin og stekt på svak varme til steken holdt 65 grader
Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kassler i ugnen

Kassler i ugnen

Strimla kasslern och lägg i en ugnsfast form. Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör
Grillad fläskfilé med limeyoghurt

Grillad fläskfilé med limeyoghurt

köttet och lägg det på ett fat med en blandad grönsallad. köttet. Pensla köttet med 1 msk av kryddsmöret. Grilla köttet runt om över glöd ca 15 min