Dan före dan före dan före dopparedan redan. Vi som smet ifrån rusk och. leriga overaller en stund jobbar nu för fullt med att få till lite julstämning
I söndags kokade jag havtornschutney, lite annorlunda med morot i men smaken var god. Kanske skulle den varit lite sötare, så jag har tillsatt lite farinsocker i receptetKanske är det någon mer än jag som odlar havtorn
För några år sedan fick jag några havtornsbuskar av min mormor. Två stycken Julia och en Romeo, det gäller nämligen att ha både han och honplantor för att få bär, men eftersom dessa hanar är väldigt produktiva kan man ha flera honplantor på en hanplanta
Jag älskar pannacotta. Det är en lättlagad dessert som går att variera i oändlighet och som går att förbereda, men mest älskar jag pannacotta för att det är så vansinnigt gott
Koka upp grädde, mjölk och blanda den med äggula, vispa varm över vattenbad till 82°. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det brynta smöret
Den här salladen kommer lätt bli nya storfavoriten hos oss den här julen/vintern. Hyvlad morot, fänkål och grapefrukt är en GENIAL kombination (så tack Allt om Mat för idén