Marias

Marias

  • 14 Recept
Balsamicosås

Balsamicosås

Ingredienser Portioner. 2 dl 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 3 msk strösocker 5 msk balsamvinäger 3 dl rött vin 1/2 dl kalvfond 1 dl vatten 2 tsk maizena majsstärkelse 2 msk smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Fläder- och apelsinvodka

Fläder- och apelsinvodka

På fina bloggen Thingswemake hittade jag det här receptet på Fläder- och apelsinvodka. Burken är laddad och till helgen ska det smakas av
Rabarber.

Rabarber.

Äntligen är rabarbern här, syrligt & somrigt. Saft & paj är ju det vanligaste, men den funkar även alldeles utmärkt till & i mat
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Herrrrrrrrrreguuud så gott, som Ranelid skulle ha uttryckt sig. Men det här var verkligen helt super. Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad
Vaniljpannacotta med vit choklad och hjortrongelé

Vaniljpannacotta med vit choklad och hjortrongelé

Årets alla helgona efterrätt som blev mycket lyckad. Kommer absolut att göras flera gånger. 10 port6 gelatinblad8 dl grädde2 dl mjölk1 dl socker1 vaniljstång1 tsk vaniljsocker200 g vit chokladGelé
Hamburgare med paprikasås

Hamburgare med paprikasås

Till 4 portioner. 3 bakpotatisar. 2 msk olivolja. salt och peppar. 500 g nötfärs. 1 paket bacon. färsk ananas. cheddarost
Kolapaj med lingon

Kolapaj med lingon

Smält smöret i en stor kastrull. Rör i socker, havregryn och mjöl och rör ihop till en smet. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter
Guacemole, min favorit!

Guacemole, min favorit!

Jag är galen i Avocado. Måste alltid ha ett gäng hemma. Skulle nog söga att jag äter Avocado i stort sätt varje dag
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen
Köttfärsbiffar i grönpepparsås

Köttfärsbiffar i grönpepparsås

Blanda färs, pressad vitlök, chilisås, salt och peppar i en skål. Forma 4 biffar av färsen och stek dem i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida