Vilt

Vilt

  • 18 Recept
Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Vilket väder. Grått, regnigt och trist. Tända värmeljus till kvällsmaten idag. Blev passande nog en riktig höstmiddag dessutom
Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Älgköttbullar med timjan

Älgköttbullar med timjan

Blanda havregryn, potatismjöl och grädde i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Skala och hacka löken, och stek den i en stekpanna med smör tills löken blir gyllenbrun
Ankbröst med apelsinsås | Recept från touchoftaste.se

Ankbröst med apelsinsås | Recept från touchoftaste.se

Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar. Riv skalet från 1 apelsin. Skala apelsinerna och skär ut fina apelsinfiléer, spara apelsinskrovet (det bortskurna från apelsinen)
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

3 msk flytande viltfond. Bryn köttet i olja, tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt det få färg
Älggryta med rödvin.

Älggryta med rödvin.

Dela vitlöken grovt och fräs i smöret, lägg i grytbitarna och bryn dem runt om, krydda med vitpeppar
Älggryta

Älggryta

Skär köttet i bitar ca 2 x 2 cm. Skala moroten och rotsellerin och skär dem i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor
Älggryta

Älggryta

Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Tillsätt vatten,buljongen och skivade morötter. Låt den puttra i ca 40 min
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka löken. Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke. Blanda ner köttet
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

En värmande god viltgryta är riktig, lyxig höstmat utan krusiduller. Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra med viltskav du hittar i frysdisken
Saftig älgstek

Saftig älgstek

En perfekt älgstek, rosa-röd över hela snittytan. Självklart kan man köra den längre om man vill ha köttet mer välstekt
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

Stek köttet runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Häll över köttet i en gryta. Häll vattnet i stekpannan och häll sedan skyn över köttet
Viltskav med messmör  och kantareller

Viltskav med messmör och kantareller

renskav, fryst, vilt eller älg (à 240 g). 1. Skala och finhacka löken. Stek skavet i olja och 1/2 msk smör i en stekpanna tills det börjar få färg
Mustig gryta med älg och öl

Mustig gryta med älg och öl

Tina köttet om det är fryst. Skär köttet i 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en stekgryta