Knäckebröd matbröd

Knäckebröd matbröd

  • 36 Recept
Frallor

Frallor

matbröd. matbröd. 22 Feb. 13. Twitter. Facebook. Frallor. 0kommentarer. Idag tänkte jag köra en bakardag. Ledig måndag och lite rastlös
Mjuka frallor

Mjuka frallor

Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Det finns så oändligt många olika spännande sorter att välja på
Fransbröd

Fransbröd

Ingredienser dag 1 250 g tunn vetesurdeg 250 g Vetemjöl dag 2 1500 g starkt vetemjöl - Manitoba eller annat proteinrikt mjöl 500 g biga 1000 g Vatten 6 g torrjäst eller 25 g färskjäst 45 g Salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Bästa brödet på 5 minuter!

Bästa brödet på 5 minuter!

Jag är inte mycket för att baka matbröd men jag hittade ett recept som jag inte kunde motstå. Med fem (5) minuters arbetsinsats och utan knådande utlovades ett perfekt resultat
Enkel focaccia, Leilas recept

Enkel focaccia, Leilas recept

Focaccia, grundrecept. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter
Snabba frallor

Snabba frallor

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. ) De här är även en favorit hos många av er läsare har jag förstått
Frasigt fröknäcke

Frasigt fröknäcke

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40cm. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke
Lätta kuvertbröd

Lätta kuvertbröd

Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp
Nygräddade tunnbröd

Nygräddade tunnbröd

Måste ju dela med mig av receptet på dessa härliga tunnbröd. Ingen jäsning behövs och smarriga och alldeles nybakta till frukost
Fröknäcke

Fröknäcke

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 1 ugnsplåt (10 port) portioner
Russinbullar

Russinbullar

Goda frukostbullar med extra smak av öl. Ingredienser till 32 st. 50 g jäst. 33 cl lageröl (kall). 2 dl kall mjölk
Fluffiga frallor

Fluffiga frallor

De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Fröknäcke

Fröknäcke

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke och rör ihop. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten
Vörtbröd

Vörtbröd

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen en lösts upp
Västerbottensscones

Västerbottensscones

Scones med västerbottenost Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, ost, bakpulver och salt i en matberedare
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen
Saftiga tekakor

Saftiga tekakor

Gomidda. Dessa är sååå goda. De går utmärkt att ha i frysen, bara att ta upp och micra dem lite. ). Du behöver
Saftiga och goda tekakor

Saftiga och goda tekakor

matbröd,. Saftiga och goda tekakor. Nybakade tekakor är hur gott som helst och blir mycket godare än de som man köper färdiga i mataffären och det är också ett väldigt pålitligt recept som alltid lyckas så länge man inte värmer degvätskan för mycket så att jästsvamparna dör