Efterätter

Efterätter

  • 49 Recept
Galet god citroncheesecake

Galet god citroncheesecake

Förra fredagen blev det tårtor till jobbets födelsedagsbarn igen. Jag brukar göra tre stycken. en choklad, en cheesecake (för det gillar folk) och en annan
Rabarberpaj med knäckig smak

Rabarberpaj med knäckig smak

Igår kväll hade vi grillpremiär i vår stuga. Ovanligt sent för premiär, förra året grillade vi första veckan i april
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

3 dl vetemjöl. 12 msk strösocker. 1150 g kallt smör
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Sist ut är alltså efterrätterna men jag fyller på med nya tips in i det sista. Hoppas ni hittar nåt som ser gott ut
Rulltårta med mascarponekräm & jordgubbar

Rulltårta med mascarponekräm & jordgubbar

Visst är det fantastisk att vakna upp till strålande sol. De senaste dagarna har bjudit på fantastiskt väder och man vill inte annat än att vara ute och njuta av solen och värmen
Limemarinerade jordgubbar med mascarponekräm

Limemarinerade jordgubbar med mascarponekräm

Äntligen fredag. Ja, det är precis vad jag säger. Det ska bli så skönt att få lite helg och ledigt=) Vi skulle ha fått besök av Jonas bror och sambo imorgon, men de blev sjuka
Mascarponekräm med limoncello och havrefras

Mascarponekräm med limoncello och havrefras

En god dessert som får smak av den italienska citronlikören, Limoncello. Har man inte citronlikör kan man förstås byta ut den mot pressad apelsin eller citron istället
Fruktsallad med mandelgrädde

Fruktsallad med mandelgrädde

Häll socker, vatten, ananasspad och citronskivor i en kastrull. Låt det koka upp och skumma. Låt lagen koka ca 5 minuter
Mascarponekräm med bärsås

Mascarponekräm med bärsås

Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter, eller tills bären är mjuka
Citronfromage

Citronfromage

Häll kallt vatten i en liten skål och lägg i gelantinbladen. Låt dom ligga i 5 minuter så de blir helt mjuka
Lingonparfait

Lingonparfait

Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lyft kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning
Tiramisu.

Tiramisu.

Tiramisu är en perfekt bjudrätt som du med fördel kan göra dagen innan. 4 portioner. 2 dl vispgrädde 1 dl strösocker 2 äggulor 250 g mascarponeost 8 savoiardikex 1,5 dl kallt kaffe 2 msk konjak, amaretto eller marsalavin kakao till servering Vispa
Sjuminuterskola

Sjuminuterskola

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt kolan småkoka i 7 minuter. Tänk på att du inte får röra i kolan under koktiden
Drömgod chokladmousse

Drömgod chokladmousse

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål som tål värme. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden men inte allt för hårt
Chokladmousse med apelsin och physalis

Chokladmousse med apelsin och physalis

Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädde, apelsinskal och florsocker i en kastrull. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält
Chokladmousse med apelsinsmak

Chokladmousse med apelsinsmak

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och farin-socker i en kastrull. Häll den heta grädden över chokladen och rör om tills den smälter
Lakritssemifreddo med hallonsås

Lakritssemifreddo med hallonsås

Lakritssemifreddo. Blötlägg gelatin i kallt vatten (gelatinet hjälper till att förhindra iskristallbildning i glassen men kan uteslutas)