Om du hänger med i mina något krystade svängar. Det är ett (bra) tag sedan jag gjorde fisk senast. Det var nog precis innan 2013 blev 2014 om jag inte kommer ihåg helt fel
Köttfärssås är en av de vanligaste rätterna i de svenska hemmen. Inget konstigt med det. Det går fort och lätt att göra, jag kan variera den nästan hur mycket som helst, servera till olika sorters pasta och det finns massor av olika sätt att använda det som blir över - för jag gör mycket när jag ändå håller på
M nöjer sig sällan med att göra bara en dessert när han sätter igång. Till midsommar bjöd han oss på crème brûlée med rabarber men tyckte att det kändes lite snålt så han gjorde även dessa chokladmaränger
Och så blev det höst och jag kan ha strumpor i mina skor utan att skämmas. En krämig pasta blir jag sugen på ofta och då ligger carbonara nära till hands
Så blev det äntligen lite mer seriös matlagning den här veckan också. Ingredienserna jag inhandlade igår för att improvisera fram en kycklingrätt kom ihop till det jag skulle vilja kalla kycklinggratäng helt enkelt
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Jag är inget stort fan av tårtor egentligen men den här är den godaste tårta jag har ätit