Klassiska semlor. 2016-01-24, 12. 02. Gillar ni semlor. Det gör jag. Nu är det snart dags för fettisdagen, närmare bestämt den 9 februari och vad passar då bättre än en hemmagjord semla
Rör ut jästen i fingervarmt vatten, ca 37 grader. Tillsätt rapsolja och salt. Blanda ner müsli och vetemjöl (spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakningen)
För er som följer mig på instagram såg kanske att jag la ut dessa frukostbullar tidigare idag. Här kommer receptet som jag hittade på Madelénes fina blogg Ljuvlig mat
Halloj. Jag är hemma i Skåne igen efter en skön helg i Stockholm – jättetrevligt har jag haft det men nu är det bara att ladda om och köra vidare här hemma med allt jag har att pyssla med
02 Sep. 09. 27. Bullar i mängder. 0kommentarer. När jag bakar bullar så gör jag sällan bara en sort. Varför ska man göra det när man kan göra en massa olika
Jag har en lite knepig son. Han gillar inte pannkakor, inte våfflor, inte ketchup, inte lingonsylt. När vi andra äter pannkakor får han rester från frysen och är jättenöjd med det
Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen. 2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar