4 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 2 msk sesamfrö 2 morötter 1 liten purjolök 250 ml teriyakisås 1 dl vatten 150 g sockerärtor 1 litet isbergssalladshuvud Till servering ris Lägg till i inköpslistan
Rör ihop såsen och häll över kycklingen. 6 personer 6 kycklingfiléer 5 dl vispgrädde 3 dl creme fraiche 3 msk kinesisk soja3 vitlöksklyftor ev 2 tsk sambal oelekLägg filéerna i en ugnsfast form. 6 kycklingfiléer
Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Koka upp skal, saft, lätt crème fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna
Skär kycklingfiléerna på längden. Bryn kycklingfiléerna och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg över filéerna i en ugnsform och stek kycklingen klar i ugnen
Skeda såsen över kycklingen i formen. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. 8 kycklinglårfiléer med skinn. 3 dl utspädd kycklingbuljong. 8 kycklinglårfiléer med skinn flingsalt och nymald svartpeppar 10 soltorkade tomater i olja 1 klyfta vitlök 0,5 röd chili utan kärnor 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad oregano 3 dl utspädd kycklingbuljong 1,5 dl vispgrädde 1 dl parmesan, fint riven
Dela kycklingfiléerna, om de är stora, på längden. Dela tomaterna och lägg ovanpå kycklingen. Strö över ost och tillaga i ugnen ca 25 minuter, tills kycklingen är klar. 4 st kycklingfiléer