Helgen har varit toppen. Vi har haft det skönt i Örebro med kalasväder och trevliga aktiviteter. God mat har det också varit men dessvärre glömde jag att fota även dessa gånger (jag borde skämmas) så jag har inget att bidra med därifrån
Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna
Det här är väl egentligen mer av en receptidé, än ett egentligt recept. En perfekt förrätt som både går snabbt att göra och i princip är omäjlig att misslyckas med
Brukar du ha förrätt när du bjuder på middag. En liten aptitretare för att få fart på smaklökarna, eller för att hålla gästerna sysselsatta i väntan på maten
Jag tycker det är kul att servera lite ost under en middag, det känns alltid lite extra. I år blev det en liten kopia på förra årets succé Chevre panna cotta
Ser mera invecklad ut en vad den egentligen är. Skålen är gjord på smördegsplattor. Och fyllningen kan kan bra göras i ordning i god tid och förvaras kylskåpskall
Det bli mycket mat och bak på bloggen nu. Kalas och jul som nalkas och sen behöver man något extra gott en grå och blåsig novemberlördagskväll som igår då jag beslutade att vi skulle äta en förrätt
Ingredienser Portioner. 10 bitar Botten 200 g kavring 75 g smält smör (eller margarin) Fyllning 200 g cream cheese 250 g kvarg (10%) 3 msk färskriven pepparrot 300 g skalade hackade räkor 150 g hackade kräftstjärtar 1/2 dl finklippt dill 1/2 tsk salt 1 krm peppar Dekoration 50 g stenbitsrom dillvippa ev några räkor eller kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
Jag stod vid charken på Ica och sneglade på den billigare parmaskinkan. Tjejen på andra sidan disken följde min blick och och frågade hur jag skulle använda skinkan
En festlig och läcker förrätt som är god att servera som en aptitretare innan maten. Jag serverade räckcocktailen som en förrätt när jag fick gäster och till huvudrätt bjöd jag på entrecote med potatisbakelser