När ugnen och grytan blivit varm tar du ut grytan och lägger ner brödet i den. När brödet gräddats färdigt häller du bara ut det ur grytan och täcker med en kökshandduk
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja
Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Täck med folie mot slutet om brödet börjar bli för mörkt
I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Sju sorters kakor är en av mina biblar, för ett kakmonster som jag är det ju ett måste. )Kanelbullar är svårslaget men ibland så vill man prova något annat