bröd

bröd

  • 96 Recept
Bröd i Gjutjärnsgryta

Bröd i Gjutjärnsgryta

När ugnen och grytan blivit varm tar du ut grytan och lägger ner brödet i den. När brödet gräddats färdigt häller du bara ut det ur grytan och täcker med en kökshandduk
MAMMAS MANDELKUBBAR

MAMMAS MANDELKUBBAR

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja
Gott matbröd

Gott matbröd

Smält margarinet i en kastrull, tillsätt vattnet och låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke
Havrebullar med gräslök

Havrebullar med gräslök

3 dl havregryn. 3 dl mjölk. 1½ msk olja. 4½ dl vetemjöl. 2 tsk bakpulver. 1 tsk salt. 1½ tsk socker. 1 dl finklippt gräslök
Bästa pizzadegen..

Bästa pizzadegen..

Kom på nu att ja inte hade skrivit något idag. Hoppas du haft en bra måndag. Familjen annorlunda är ju på måndags kvällar
Smidig pizzadeg

Smidig pizzadeg

Smidig pizzadeg. Publicerat 2014-11-04 21. 32. 45 i. Middag,. Pizza. Hej. I helgen bakade vi pizza. Alltid lika gott
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
Snabba frukostbullar utan jäst

Snabba frukostbullar utan jäst

Det blev en lika intensiv helg som jag befarat och jag önskar sedan länge att jag kunde klona mig just denna helgen
Scones med havregryn

Scones med havregryn

1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke. 1 bröd
Bröd med lingonsylt, frön och nötter

Bröd med lingonsylt, frön och nötter

Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Täck med folie mot slutet om brödet börjar bli för mörkt
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Jäs bröden ca 1 timme under bakduk. 3 msk stött anis och fänkål eller malda brödkryddor. 1 påse (2 kg) grovt matbrödsmjöl eller lantrågmjöl
Grova limpor

Grova limpor

I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Kalljästa bullar

Kalljästa bullar

Smarrigt och lite Wienerbrödskänsla över dem. Onsdag och ledig dag, jag hade planerat kakbak men har inte kommit till skott ännu

Enkla Winerbröd

Sju sorters kakor är en av mina biblar, för ett kakmonster som jag är det ju ett måste. )Kanelbullar är svårslaget men ibland så vill man prova något annat