Kolakakor. Jag har sagt det förut men det här är verkligen en av mina favoritkakor. Har inget minne av att jag ätit dessa kakor innan jag för några år sedan pratade med en kollega (med norsk bakgrund) som berättade att de alltid hade "Koola kakor" till jul
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kokosmazariner25 stycken Mördeg200 g smör0,5 dl socker4 dl vetemjöl1 äggula Fyllning50 g smält smör2 ägg1 dl socker200 g kokosflingor Gör så härHäll mjölet till mördegen i en stor bunkeBlanda i äggulan med en gaffelLägg i socker och smörFördela smöret med en knivArbeta ihop till en degStäll kallt ca en timmeDela degen i 25 bitar Tryck ut varje del i en aluminiumformBlanda socker och ägg till fyllningenTillsätt kokos och smörFördela fyllningen i formarnaGrädda i 200 grader i ca 15 minuter 25 stycken Mördeg
Från kroppkakeverkstaden kom det ut 100 st små gula godingar, trodde aldrig det skulle ta slut. -)Vet inte exakt hur mycket jag tog av varje men här kommer cirkamått
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då
Oj, nu har det stått still länge här på bloggen. Den sista semesterdagen som skulle bli så bra och då jag skulle få så mycket gjort blev tyvärr en riktigt jobbig dag