Nedan följer ett recept på en smarrig matpaj. Självklart går det att göra pajskalet annorlunda om man så vill, men det är detta jag brukar utgå ifrån när jag lagar paj, vilket inte är tillräckligt ofta med tanke på att jag älskar paj
Ett recept ur boken Morberg lagar husmanskost av Per Morberg. Köpte ett halvt lamm på en gård utanför Norrtälje för ett tag sen, så passade på att testa detta receptet när vi ändå hade lammstek i frysen
4 port. Skala och hacka löken. Finhacka vitlöksklyftan. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken några minuter
Första advent idag, inte för att man kan tro det, med blåst, ösregn och 6 plusgrader, men mysigt blir det när adventsljusstakar och julgardiner kommer upp och lussekatter är ett måste en dag som denna, så tokgott, då jag inte gillar russin dekorerar jag mina med pärlsocker, ännu godare
Instruktioner. Börja med att göra de picklade rädisorna genom att koka upp lagen. Låt svalna. Skiva rädisorna, lägg ner i lagen och låt stå i några timmar
Idag bjuder jag på en riktigt god kantarellpaj toppad med smakrik Västerbottenost. I fyllningen ingår även soltorkade tomater och purjo som ger extra piff
Recept. 1. Köttfärssoppa. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. 2. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs färsen tillsammans med lök och potatis
Grundrecept till många bullar1 msk kardemummakärnor3 dl mjölk50 g jäst1,5 dl strösocker0,5 tsk salt150 g mjukt smör1 ekologiskt ägg11-12 dl vetemjöl specialStöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken till 37 grader