Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter. Macarons, grundrecept-100 gram skållade mandlar (mal gärna lite extra)-110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie-200 gram florsocker-4-5 matskedar socker-Ev
Ljuvliga, små saffransmacarons som gick åt nästan direkt här hemma. Jag har följt detta recept, den enda skillnaden var att jag tillsatte ett kuvert ( 0,5 g) saffran i mandel/florblandningen
Den där julkänslan börjar smyga sig på, eller kanske snarare så smyger jag på den… Jag gläntar på förrådsdörren där glöggen står och gosar för att få känna lite doft, jag köper små små petflaskor med julmust för att ”kvalitetstesta”, jag ögonmäter hur stor granen ska vara i hörnet av matsalen, jag har fingrat på jullådan när jag varit i källaren…
Macarons är något som jag alltid trott smakat översött och inte alls särskilt gott. När jag handlade på ICA idag så fanns det dock en bok om just macarons på bokrean som faktiskt såg riktigt fin ut
Bakade lite härligt somriga smultronmacarons idag, mycket goda. Receptet på Macarons hittade jag på Hello Sugars Blogg, receptet ser jobbigare ut än vad det är, men de är inte alls svåra att göra
Jag har länge velat testa att baka macarons men alla varningslampor börjar blinka i mitt huvud då det ska vara himla svårt och jag hatar att misslyckas
Nu har jag bakat macarons igen, och den här gången med min personliga favorit smak, lakrits. Mina förra macarons jag gjorde med choklad och salt karamell blev lite snyggare än dessa tycker jag
Inte speciellt vackra macarons men så goda. ), lite härligt hårda på ytan och mjuka inuti och fylld med härlig len blåbärskräm, kan inte bli bättre trots att de är riktigt fula
Idag är det alla HJÄRTANS dag. Tror att det är många som stressar med den där speciella presenten, den perfekta blombuketten, godaste middagen och stora överraskningen
Jag har provat några olika recept på macarons, men detta är helt klart det bästa. Idag lägger jag upp ett recept som jag använder mig av när jag bakar detta underbara lilla bakverk som smälter i munnen, väldigt söta men det är det värt
Godast är den naturell till frukost, men som smaksättare i macarons funkar den också väldigt bra. Själva macaronsen gjorde jag efter mitt vanliga recept och färgade med rosa, orange och lite lite gult
Jag har testat det här receptet väldigt många gånger eftersom en vän av mig alltid lyckas med det och jag har fått provsmaka hans macaroner och dom är helt underbara
Jag har provat på lite olika recept på macarons och nu hittat det som är min favorit. Till macaronsen har jag använt lite svart hushållsfärg vilket ger en lite silvrig färg
Kakorna Macarons ser man i var och varannan bakblogg. Nu när vi var i Paris så såg vi Macarons i flera skyltfönster och när man börja kolla efter dom så fanns de på typ varenda cafe