Dag 1. Gör marinaden. Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna i en bunke. Lägg köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten
Jag älskar långkok. Och jag älskar tanken på långkok. Särskilt köttgrytor om hösten. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
Att äta utifrån vad naturen bjuder har vi gjort sedan urminnes tider. Tills industrialiseringen och moderniseringen av transportmedlen möjliggjorde långväga transporter av livsmedel från världens alla håll
Viltgryta med Jackfrukt, rotfruktsris och rönnbärssylt. viltgryta. Viltgryta2 burkar Jackfrukt1 gul lök2 vitlöksklyftor2 morötter1 palsternacka1,5 dl kokosmjölk1 dl krossade tomater5-6 dl vatten2 msk tamarisoja1-2 msk fibersirap (agavesirap ellr honung går också bra)1 äpple (skuren i bitar)1 msk äppelcidervinäger1-2 cm riven färsk ingefära1/2 apelsin (rivet skal och saft)kryddor (på ett ungefär, man får smaka sig fram)1 tsk garam masalaSvart och vitpeppar från kvarn1 tsk kanel1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarinHacka lök,vitlök, morötter och palsternacka
Svägerskan va förbi här en dag och bjöd på mat och jisses så himla god gryta hon hade kokat ihop. Här kommer receptetSvägerskan köttgrytaca 6 port600 g grytbitar (av nöt eller älg)2-3 chorizokorvarmorötterpalsternacka1 grönsaksbuljong5 dl grädde2 dl creme fraichesalt, vit och svartpeppargrillkryddaGör så här
Långkok till middag idag. Min man har mycket att göra på jobbet nu så här hemma är det jag som får stå för matlagningen och idag har jag gått loss på en gryta som ska koka hela en timma
Idag bjuder köket på en mustig viltgryta med en massa godsaker i. Vi låter grytan puttra i minst två timmar på spisen så att köttet blir riktigt mört och fint