Vilt

Vilt

  • 18 Recept
Stekt älginnanlår med blandsvamp

Stekt älginnanlår med blandsvamp

Ingredienser Portioner. 4 Kryddpulver 4 enbär 5 svartpepparkorn 1 stjärnanis 1 msk hackad färsk rosmarin Älginnanlår 600 g älginnanlår 1 tsk salt aluminiumfolie Blandsvamp 1 paket tärnat bacon (à 140 g) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 400 g blandad färsk svamp smör Vinägrett 1 dl rapsolja 1/2 dl balsamvinäger 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar Till servering 2 dl blandad sallad t ex ärtskott, mâche- och mangoldsallad Lägg till i inköpslistan
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Bräserad rådjursstek

Bräserad rådjursstek

Jägaren och andra som har tillgång till rådjur styckar oftast själva, men för oss som inte har det finns det ofta vilt att köpa under jaktsäsongen
Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

2 msk Vilt och kantarellfond. Rör samman älgfärsen med osten och 1 msk fond. samt salt, peppar,potatismjöl, ägg och vatten
Älgfilé med västerbottenspotatis

Älgfilé med västerbottenspotatis

För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Smördegsinbakad älgfilé med murkelsås

Smördegsinbakad älgfilé med murkelsås

Smaka av med viltfond, soja och ev salt och peppar. Viltfond. Bryn filén runt om i het stekpanna. Krydda. Efterstek i 200° i ugn i 20-30 minuter
Rostbiff på innanlår av älg

Rostbiff på innanlår av älg

Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Plommonspäckad viltstek

Plommonspäckad viltstek

800 g stek av vilt, ex hjort eller rådjur. Gör så här. Lägg plommon och örter i en skål, krydda med fond, salt och peppar
Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Ca 1 kg filé av älg eller annan fin styckningsdetalj från valfritt vilt eller nöt. Ca 1 kg filé av älg eller annan fin styckningsdetalj från valfritt vilt eller nöt
Per Morbergs älgstek

Per Morbergs älgstek

Per Morbergs älgstek. 4 port. Du behöver. 1 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 st. morot 1 st