Vildsvin

Vildsvin

Vildsvinsfilé med vild sås

Vildsvinsfilé med vild sås

600 g vildsvinsfilé. 600 g vildsvinsfilé. Vildsvinsfilé med vild sås. salt. peppar. Sås. 3 dl vatten. 1 msk konc. viltfond
Ljuvlig vildsvinsgryta

Ljuvlig vildsvinsgryta

600 g vildsvinsgrytbitar. Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg

Mustig viltgryta

Ansa och skär köttet i 4x4 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök, Skala och tärna morot och selleri
Vildsvinsmedaljonger med tillbehör

Vildsvinsmedaljonger med tillbehör

Det fanns inget att ta fasta på utom egentligen att vildsvin tycktes gå ihop med äpple- och löksmak. Potatisarna, rödlöksklyftorna och morotsstavarna var egentligen halvt friterade och blev tillsammans med vildsvinsmedaljongerna magiska
Mustig viltgryta

Mustig viltgryta

Denna härliga viltgryta kan du laga av vilket klövvilt du vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin. Den ska kokas länge för att få köttet härligt mört så det faller sönder i munnen
Vildsvinsfilé med kantarellasagne

Vildsvinsfilé med kantarellasagne

Vildsvin har vi faktiskt bara lagat en gång tidigare och då visade det sig att köttet var gammalt, varför vi blev ganska rejält avskräckta

Vildsvinskotlett på Toscanavis

 Tvätta citronen och skala den med potatisskalare. Hacka rosmarin, basilika, citronskal och vitlök.  Gnid in kotlettraden med salt och svartpeppar

Höstgryta med vildsvin

Recept. Sanne Erlandsson. sön, 2013-09-22 15. 53. 4h 0min. (0). Skala o hacka lökenBryn den lätt i en stekgryta Tillsätt köttet och stek bitarna tills de är brynta runt omSlå på vattnet och låt koka uppSkumma, skumma o skumma lite tillLägg i timjan, svartpeppar, salt och lagerbladSått på lock och låt sjuda i ca 2 timmar eller till köttet börjar bli färdigt, det ska liksom trilla isärSkal potatis, morot o kålrotSkär i skivorLägg ner i grytanLåt koka tills grönsakerna är mjukaSmaka av med saltStek under tiden svampen och smålökarna på en plåt bredvidNär grytan är färdig, häll i svamp o lök och strö över finklippt persiljaServeras i djup tallrik med ett gott bröd till
Grillad vildsvinsstek med whiskysås

Grillad vildsvinsstek med whiskysås

Vildsvin är fantastiskt gott, nu när det finns så många olika styckningsdetaljer i butikerna är det ju bara att testa på grillen
We're having... vildsvin... tonight!

We're having... vildsvin... tonight!

Lite artistisk frihet i rubriken för den här vildsvinsrätten bjöd mamma på när vi var på väg hem från Indien via Stockholm
Filé med salami och svartvinbär i vår nya stekpanna.

Filé med salami och svartvinbär i vår nya stekpanna.

Vilt blir det här i det Mårtenssonska köket idag när vi bjuder er på en vildsvinsytterfilé täckt med salami och svartvinbärsgelé, serverad med en smarrig bärig sås och ett spännande tilltugg som knastrar lite extra när man tuggar på det

Långfredagsvildsvinsstek

Långfredagsvildsvinsstek hade varit ett legendariskt ord på wordfeud men här är det vad som ska ätas idag på Långfredagen