Vildsvinsytterfilé med bönwok och mos på ugnsrostad potatis 1. vildsvinsytterfilé, bit (600 g). 4 person(er) Ingredienser 1 vildsvinsytterfilé, bit (600 g) 1 msk smör Tamarindglaze
600 g vildsvinsgrytbitar. Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
Det fanns inget att ta fasta på utom egentligen att vildsvin tycktes gå ihop med äpple- och löksmak. Potatisarna, rödlöksklyftorna och morotsstavarna var egentligen halvt friterade och blev tillsammans med vildsvinsmedaljongerna magiska
Denna härliga viltgryta kan du laga av vilket klövvilt du vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin. Den ska kokas länge för att få köttet härligt mört så det faller sönder i munnen
Recept. Sanne Erlandsson. sön, 2013-09-22 15. 53. 4h 0min. (0). Skala o hacka lökenBryn den lätt i en stekgryta Tillsätt köttet och stek bitarna tills de är brynta runt omSlå på vattnet och låt koka uppSkumma, skumma o skumma lite tillLägg i timjan, svartpeppar, salt och lagerbladSått på lock och låt sjuda i ca 2 timmar eller till köttet börjar bli färdigt, det ska liksom trilla isärSkal potatis, morot o kålrotSkär i skivorLägg ner i grytanLåt koka tills grönsakerna är mjukaSmaka av med saltStek under tiden svampen och smålökarna på en plåt bredvidNär grytan är färdig, häll i svamp o lök och strö över finklippt persiljaServeras i djup tallrik med ett gott bröd till
Nu finns det tex kantareller, trattisar, och lingon, och som en extra skjuts med inspiration på vägen ligger det tillsammans med vildsvinskött och lamm och annat gott som passar bra till
Vilt blir det här i det Mårtenssonska köket idag när vi bjuder er på en vildsvinsytterfilé täckt med salami och svartvinbärsgelé, serverad med en smarrig bärig sås och ett spännande tilltugg som knastrar lite extra när man tuggar på det