Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Det är förvånansvärt sällan jag gör den här såsen, kanske beror det lite på att man ska hålla på och sila mellan två kastruller och en massa disk är ju liksom jobbigt, men ibland blir jag väldigt sugen ändå
Ingredienser 2 st morötter 5 klyfta(or) vitlök 5 st habanero 1 msk olivolja 0,5 dl vatten 0,5 dl limesaft 1 msk limeskal 0,5 dl vitvinsvinäger 1 st tomat(er) 2 msk socker 0 st salt 0 st svartpeppar Köp receptet
Bra snabbmat som faktiskt ser rätt avancerad ut. Spenat- och lökröran är kul som variation till allt blomkålsmos och den kan bli väldigt mättande om du tar i rejält med smör
Gör så här. Koka upp lök med vitvinsvinäger och fond tills vätskan kokat bort. Låt svalna. Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa (med elvisp) till ett jämt smör