Helgen som gick spenderades i Karlskrona eftersom sambon jobbade helg och innan vi åkte hem i söndags gjorde jag en mycket god köttfärspaj med smak av gorgonzola
Lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet. Stek köttfärsen smulig i en stekpanna. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda, i ca 10 minuter, mitt i ugnen
Åh, den här köttfärspajen är så himla god. Just den här pajen gjorde jag för flera veckor sedan när min syster var här på besök, men det har inte blivit av att blogga om den
Här kommer en riktigt god och smakrik köttfärspaj, passar lika bra till lunch som middag. KÖTTFÄRSPAJ. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och bryn köttfärsen tills den är helt genomstekt
Fördela färsen i pajskalet. Pajdeg. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen ca 20-25 minuter
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Stek först svampen, sen köttfärs, lök och pressad vitlök i smör
Fyll sedan pajen med köttfärs och resten av ingredienserna och toppa sedan med riven ost. På sistone har jag varierat lite med att servera taco med tortillabröd, hårdaskal, gratänger och igår blev det paj
Lägg i köttfärsen i pajformen och därefter creme fraicheröran. Idag ställdes grillen åt sidan, regn-sol-regn-sol om vartannat… Valet blev istället denna goda och enkla tacopaj, där pajdegen inte behöver förgräddas
Fyll det förgräddade pajskalet meed köttfärsröran och ovanpå grönsaksröran. Igår var det min tur att bjuda på lunch på jobbet och den här gången blev det tacopaj