Skär baconet i små bitar. Skala morot, potatis och lök, och skär i små tärningar. Strimla purjolöken. Fräs bacon och grönsakshacket i olja några minuter
Majssoppa500 g fryst majs 3 msk rapsolja, till stekning 1 morot 1 stjälk stjälkselleri 1 gul lök, stor 4 klyfta vitlök 8 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 50 g smör salt
Jättegod och matig soppa med mycket smak. 6 pers1 msk smör1 gul lök1 vitlök solo2 msk tomatpuré1 förp krossade tomater12 dl vatten1 hönsbuljongtärning2 lagerblad1 tsk basilika1 tsk oregano1 tsk timjansalt, peppar1 liten palsternacka2 morötter2 potatisar1 purjolök2 dl ärtor400 g köttfärs4 dl spaghettiLåt hackad lök och vitlök svettas lite i smöret och rör ner tomatpurén
Kinesiskt och kinesiskt, jag vet egentligen inte. Men om jag kallar det fläskgryta med inspiration från Asien, eller i alla fall den asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken
Framförallt används duin jang i grytor, soppor och såser. Duin jang (eller Doen jang) är fermenterad sojapasta som används mycket i koreansk matlagning
Den italienska minestronen är fantastiskt god och nyttig och kan göras på tusen olika sätt. Du kanske minns den urvattnade versionen från skolbespisningen, men den här är något helt annat
1. Skala och hacka löksorterna fint. Skär baconet i tärningar. 2. Fräs löksorterna med timjan och oregano i lite matfett tills löken är mjuk och glansig