Fisk

Fisk

  • 26 Recept
STEKT TONFISK MED GRÄSLÖKSSÅS

STEKT TONFISK MED GRÄSLÖKSSÅS

Jag brukar ofta ha fisk på fredagarna, men det har varit lite si och så med det på sistone, så nu tänkte jag skärpa mig igen
Italiensk torsk i panna

Italiensk torsk i panna

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 0,5 st purjolök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 100 gram soltorkade tomater 100 gram tomat(er) 240 gram svarta oliver , utan kärna 1 msk olivolja 0,5 tsk torkad timjan 0,5 tsk torkad oregano 1 dl matlagningsvin vitt 1 dl vatten 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 600 gram torskfilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 25 gram Mat
Tre sorters gravad lax att göra själv

Tre sorters gravad lax att göra själv

Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Örtbakad torsk, 4 port

Örtbakad torsk, 4 port

I växthuset har. sallaten satt fart och om någon vecka skördar vi finfina rädisor i olika färger. och former
Fiskgryta med havets läckerheter!

Fiskgryta med havets läckerheter!

Synd att de inte var här till middagen för det vankades fisk med sås och det gillar de. Det blev en fiskgryta med torskrygg, lax, räkor, musslor och vitlöksmajonnäs…
Saffransfiskgryta, serveras med aioli och grönkålschips

Saffransfiskgryta, serveras med aioli och grönkålschips

Saffransfiskgryta. Saffransfiskgrytan 2 klyftor vitlök 1 gul lök 2 morötter 2 palsternackor 1 rotselleri, liten ca 2 dl vatten 1 tärning ekologisk grönsaksbuljong 5 dl ekologisk matlagningsgrädde 1 g saffran 2 msk ekologisk tamari soja citron
, efter smak salt
, efter smak peppar, efter smak 300 g färsk laxfilé 300 g färsk torskfilé
Stekt strömming

Stekt strömming

Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Utan tvekan är detta det bästa strömmingsreceptet jag nånsin testat
Festlig lax med västerbottenost

Festlig lax med västerbottenost

Festlig lax med västerbottenost4 port300 g färsk lax200 g kallrökt lax2 dl riven VästerbottenostSalt, svartpeppar2 dl vispgrädde2 tsk fiskfond/2 smulade fiskbuljongtärningar2 msk Maizena redning, ljusa såserGarnering. Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen ca 20 minuter
Lax i hummersås

Lax i hummersås

0,5-1 fiskbuljongtärning. 0,5-1 fiskbuljongtärning 4 tsk fransk senap. Fick ett recept av min arbetskompis Gittan