Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
De flesta har nog gjort lasagne i ugn men här kommer en variant där man kokar lasagneplattorna och sedan bygger ihop dem med övriga ingredienser lagar på lager
Synd att de inte var här till middagen för det vankades fisk med sås och det gillar de. Det blev en fiskgryta med torskrygg, lax, räkor, musslor och vitlöksmajonnäs…
Saffransfiskgryta. Saffransfiskgrytan 2 klyftor vitlök 1 gul lök 2 morötter 2 palsternackor 1 rotselleri, liten ca 2 dl vatten 1 tärning ekologisk grönsaksbuljong 5 dl ekologisk matlagningsgrädde 1 g saffran 2 msk ekologisk tamari soja citron , efter smak salt , efter smak peppar, efter smak 300 g färsk laxfilé 300 g färsk torskfilé
Festlig lax med västerbottenost4 port300 g färsk lax200 g kallrökt lax2 dl riven VästerbottenostSalt, svartpeppar2 dl vispgrädde2 tsk fiskfond/2 smulade fiskbuljongtärningar2 msk Maizena redning, ljusa såserGarnering. Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen ca 20 minuter