Tillsätt grädden och rör ihop smeten. En av mina favoritdesserter. Samma recept som till Crème Brûlée, men med karamelliserat socker i botten istället för i toppen vid tillagningen
700 gr rabarber, skivad. 3 dl socker. 1 vaniljstång. 8-10 gröna kardemummakapslar. 1 L vodka. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en stor glasburk med lock
Det här är ett jättegott, saftigt och tåligt bröd. Ett av familjens favoritbröd. Under de två långa jästiderna och när bröden gräddas brukar jag baka något annat
Kavla ut till små rundlar, lägg på fyllningen (jag brukar lägga ungefär 1 ½ matsked), vik ihop och kläm ordentligt i skarven med en gaffel så det inte går upp
Nu till hösten hör lite mustiga soppor till tycker jag. I vår familj är den här Mexikanska köttfärssoppa väldigt populär, inte minst av barnen som älskar att den smakar taco, en Tacksoppa helt enkelt
Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet, på riktigt hög hastighet om du har en elvisp. En enkel och ganska snabblagad äppelkaka som jag ofta gjorde förr
Var så sugen på något gott & fräscht till kvällmat. En soppa fick det bli. Det serverades en supergod krämig tomatsoppa med creme fraische ett gott bröd jag köpt på COOP
Botten vart jättebra, den sprack inte när jag rulladeihop den och den vart fast och fin. Sen fyllde jag den med laktosfrigrädde och mandarinklyftor och när jag hade rullat ihop den så ringlade jag lite choklad över
Den Ungerska Langosen är en populär maträtt som har funnits sen urminnes tider och på orginalet i Ungern så toppar man bröden med smält smör, vitlök och riven ost, låter jättegott det med men vi valde att ha räkor, sikrom, lök och creme fraich, sen finns det lika många toppingar på Langos som det finns pizzatoppingar, huvudsaken är att man tycker det blir gott