Piroger, Paj

Piroger, Paj

  • 6 Recept
Marockansk kycklingpaj

Marockansk kycklingpaj

400 g kycklingfilé, tärnad (eller lårfilé) 3 msk olja 2 gula lökar, hackad 1 g saffran 1 msk malen ingefära 1 msk malen kanel, malen 0,25 tsk malen gurkmeja 2 msk färsk koriander, hackad 2 msk persilja, hackad 6 ägg, uppvispade 24 ark filodeg smör, smält 2 äggulor 115 g sötmandel, skållade, skalade, rostade och grovhackade salt svartpeppar
Zeinas tacopiroger

Zeinas tacopiroger

Deg30 g jäst 3 dl mjölk, ljummen 100 g smör, rumsvarmt 1 ägg ca 8 dl vetemjöl 1 tsk salt. Fyllning350 g nötfärs 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, finriven 400 g tacosås 1 msk torkad oregano 2 tsk malen spiskummin 2 tsk paprikapulver 200 g riven ost salt peppar