Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till en röra. Bred ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt och platta till den, så den är ca 1 cm tjock
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Nu när jag inte äter så mycket mjölkprodukter längre var jag i stort behov av att hitta något mättande och bra att äta till frukost och jag har tidigare testat just chiapudding men inte riktigt fått till det
Jag älskar att göra helgfrukostar till något extra. På vardagarna ser den alltid likadan ut (en eller två mackor + en kopp kaffe) och det är så jag vill ha det, men på helgerna får det gärna vara något mer
Gröt. Lägg alla ingredienser i en mixer med ½ dl av blötläggningsvattnet från fikonen. Pulsmixa lätt tills du har en mjuk konsistens med bitar av äpplet och nötterna kvar
Äppelgröt. 1 dl fiberhavregryn (136 kcal) 2 dl vatten ½ rivet äpple (ca 36 kcal) ½ msk agave (ca 15 kcal) 1 dl mjölk (lättmjölk=40 kcal) kanel Koka ihop grynen med vattnet, rivet äpple och agave
Man förbereder och blandar ihop allt kvällen innan, låter det stå i kylskåpet över natten och på morgonen toppar man bara med valfritt tillbehör och man har en mättande, god frukost