Den här mjuka saffranskakan är gudomligt god. (Smeten likaså… Slickar man av sleven efter man gjort klart och ställt in formen i ugnen så finns viss risk för att man tar ut formen igen och fortsätter äta smet
I’ve realized over the past days working through my recipe index how my baking has changed, partly because after a while, all your traditional go to bakes has been uploaded, and you’re challenged to try new things
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
I helgen blev det till att baka munkar, det blev både sockrade och doppade i choklad. Det fantastiska med munkar är att de går att dekorera och smaksätta på galet många sätt
Igår testade jag att baka nyttig bounty i tryffelformat. Ta upp bollen med gaffeln och låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka den på bakplåtspappret
Steg nummer ett när jag bestämmer mig för att baka en tårta. baka tårtbotten. Man kan baka den flera dagar innan och frysa in den eller baka och fylla den samma dag den ska ätas
Hej. Jag tröttnade lite på att göra täckta tårtor och ville testa lite nytt. Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
En tårta med smak av lakrits till Filip som fyllde 16 år. Den är gjord på chokladbottnar, fylld med vispad grädde smaksatt med lakritspulver och lite lemoncurde
Bakat har jag gjort för fullt både hemma och på konditoriet och det är ju så roligt. Rustik tårta. Hej. Dags för ett blogginlägg då det var ett tag sedan sist
Jag har fått en beställning på en tårta till den 28 november och har fått fria händer men den ska passa till en tjej som fyller 40 år och gillar rosa," blingbling" och choklad så jag bakade denna provtårta och så fick syrran ta med den till sitt jobb och till mina före detta arbetskamrater för provsmakning. Nötkräm 40 år och gillar rosa," blingbling" och choklad så jag bakade denna provtårta och så fick syrran ta med den till sitt jobb och till mina före detta arbetskamrater för provsmakning