Svamp

Svamp

  • 10 Recept
Bacon+kantareller=sant

Bacon+kantareller=sant

Det mesta i köttväg skulle jag kunna avstå. Jag föredrar helt klart fisk och grönsaker framför en stadig köttbit
Kantarell och jordärtskocksoppa

Kantarell och jordärtskocksoppa

Fräs löken och purjon med resten av svampen. Gör så här. Stek kantarellerna och de tärnade jordärtskockorna i smör, salta och peppra lätt
Kantarell paj

Kantarell paj

Lägg ner den rensade svampen i en varm stekpanna och låt vätskan försvinna, lägg sedan smöret och tills svampen fått lite färg
Kantareller med persiljecrème

Kantareller med persiljecrème

Rensa kantarellerna. Finhacka schalottenlöken. Smält smöret och svetta först löken, tillsätt därefter kantarellerna och stek i 5–7 minuter
Kantarell - och ädelost paj.

Kantarell - och ädelost paj.

PAJSKAL. 3 dl vetemjöl. 100 g smör, kallt. 1 dl kvarg. 2 tsk kantarellfond. flingsalt. FYLLNING. 3 dl grädde. 2 ägg. 2 äggulor
Kantareller med lingon och persilja

Kantareller med lingon och persilja

400 g kantareller (eller annan svamp). 2 dl creme fraiche med svampsmak. 400 g kantareller (eller annan svamp). 2 dl creme fraiche med svampsmak
Marinerade kantareller

Marinerade kantareller

Ingredienser Portioner. 4 3 dl kantareller 2 msk finhackad bladpersilja 2 msk finhackad schalottenlök 3 msk färskpressad citronjuice 4 msk olivolja 2 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong