Något vi åt mycket som barn och som påminner mig mycket om Montenegro är inlagda paprikor. Jag brukar "rädda paprikorna" jag har i kylen precis innan de blir dåliga
Då bestämde jag mig att göra fylldapaprikor med köttfärs kryddad med hackad chili och fetaost. Här är recept på Ugnstekta paprikor med köttfärs- och fetaostfyllning
röda paprikor. Kärna ur paprikorna och fyll dem med köttfärssås. röda paprikor. Köttfärssås är alltid gott, men ibland kan det vara roligt med variation
Ta bort toppen på paprikorna och ta bort kärnorna. Fyll paprikorna med ostmassan. Till denna rätt använder man tjötpaprika, som vi kallar den i Göteborg
Paprikor. Det är både enkelt att göra och går att variera på många olika sätt. Ajvarfärsfyllda paprikohalvorNär det mat så har jag tre krav som ska uppfyllas i nedan nämnd ordning
Fyll paprikorna med köttfärsröran. Ingredienser400 gram nötfärs1 gul löksvartpepparsaltpaprikakrydda grillkrydda (egengjord utan glutamat)chiliflingor oregano1 vitlöksklyfta1 pkt fetaost2 morötter i juliennestavar1 burk majs4 st snackpaprikorOst i stora lassGör såhär