Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. Grundrecept focaccia25 g färsk jäst, 1/2 pkt 3 dl ljummet vatten 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. Focaccia med körsbärstomater och basilika1 sats focacciadeg (se grundrecept) 250 g körsbärstomater på kvist 250 g gula cocktailtomater 1 kruka färsk basilika Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. Rosmarinfocaccia1 sats focacciadeg (se grundrecept) 4 kvistar färsk rosmarin Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. Rödlöksfocaccia1 sats focacciadeg (se grundrecept) 3 rödlökar Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Rör ut jästen i sockret och tillsätt vattnet. Smält matfettet och blanda i det tillsammans med saltet. Tillsätt den rivna osten och arbeta in mjölet, degen ska vara ganska kladdig
Nu ska jag snabbt skriva någon rad till er och sen ska jag åka på utflykt. Leifs syster med yngsta barnet hälsar på oss så nu ska vi turista i vår egna stad i några dagar
MAJSBRÖD. Jag har ju minskat drastiskt på gluten för att testa lite hur min mage mår av det. Tycker att jag är bättre faktiskt, håller magen igång på ett helt annat sätt