Ej testat

Ej testat

Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

800 g färskpotatis, kokt 4 msk olivolja 4 klyftor vitlök ev chiliflakes 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja salt peppar 3 förp fetaost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbröd olivolja, att steka i 4 tomater, i mindre bitar 15 cm gurka, i mindre bitar 1 rödlök, i tunna skivor 100 g kalamataoliver
Italiensk pastasallad med soltorkade tomater

Italiensk pastasallad med soltorkade tomater

Pasta400 g pasta (gärna strozzapreti). Sås på soltorkade tomater1 burk soltorkade tomater i olja, avrunna (à 200 g) 1 citron, skalet 1 klyfta vitlök, skalad 1 dl olivolja
Benjamins tarte tatin

Benjamins tarte tatin

4 äpplen, gärna syrliga 1 dl strösocker 100 g smör ev 1 dl vispgrädde 1 förp smördeg, kyld på rulle (à 250 g) ägg, uppvispat
Morotskladdkaka

Morotskladdkaka

2 morötter (medelstora). 1200 g smör. 12,5 dl strösocker. 11 tsk malen kanel. 10,5 tsk malen kardemumma. 12 krm malen ingefära
Tre sorters italiensk piadina

Tre sorters italiensk piadina

Piadina med ricotta och prosciutto cotto2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese 6 skivor Zeta Prosciutto Cotto ca 6 msk Zeta Ricotta Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)