Rör ner tomatpuré, paprikapulver, kummin och lagerblad och sjud i ytterligare några minuter. 500 g falukorv2 gula lökar2 msk smör2-3 msk tomatpuré1 msk paprikapulver1 krm kumminfrön2 lagerblad1 dl köttbuljong2 dl kaffegrädde eller vispgrädde + mjölkSalt och nymalen pepparTillbehör. 2-3 msk tomatpuré
Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna
Ja, ja man har helt enkelt olika smak – själv tycker jag att den blev väldigt god och jag gillar frukt i maten, men det dröjer innan jag gör Flygande Jakob igen eftersom resten av familjen inte var överförtjusta
Oj, så mätta vi blev fast lite mera vitlök skulle det nog ha varit… gillar vitlök i maten. ca 7oo g fläskytterfilé, 2 tsk dijonsenap, 1 paprika, 4 eller efter tycke och smak vitlökar, 1 lök, 1 msk tomatpure, färska champinjoner, ca 1 msk kalvfond, skvätt honung, 3 dl mellangrädde, 2 dl crème fraîche, salt peppar, chili efter tycke och smak. 1 msk tomatpure
Skiva sedan upp falukorven, purjolöken och tomaterna i lagom tunna skivor och varva detta i en stor ugnsfast form tillsammans med krossade tomater, broccolin och div kryddor