Thaimat

Thaimat

  • 13 Recept
Fläderpannacotta

Fläderpannacotta

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker och vaniljstång med frön
Friterad banan

Friterad banan

När man äter kinamat så brukar det finnas efterrätt, jag vet att min mamma älskar detta och lika så jag faktiskt
Hemmagjord sushi

Hemmagjord sushi

Hemmagjord sushi. För några veckor sen köpte vi ett sushi-kit i mataffären och nu var det dags att testa det
Sushi

Sushi

 . 4 pers (ca 48 bitar). 4 dl sushiris. 4 dl vatten. 1 bit kombu (torkat sjögräs, ca 15 cm). 4 msk japansk risvinäger
Thai Kycklinggryta

Thai Kycklinggryta

500 g kycklinglårfilé. 12 msk rapsolja. 11 dl lök, gul hackad. 11 msk vitlök, finhackad. 11 tsk ingefära, färsk finhackad
Fräsch förrätt med rå fisk

Fräsch förrätt med rå fisk

Jag gjorde en jättegod förrätt i helgen när min syster var här. Både jag och min syster älskade den. När jag ska försöka klura på hur många den här förrätten räcker till så är det väldigt svårt
Heta chiliräkor

Heta chiliräkor

Riv eller skär vitlöken i småbitar. , Skär chilin i småbitar. , Hetta upp olja i en stekpanna. , Lägg ner chili och vitlök i oljan och låt fräsa 10-20 sekunder
Äggröra med heta thairäkor

Äggröra med heta thairäkor

Gjorde en enkel äggröra till lunch igår och det blev superdupernajs med heta räkor på. Äggröra med heta thairäkor1 port2 ägg1 skvätt gräddesaltpepparsmörett gäng räkorhackad fryst chilipersilja1 vitlöksklyftalite limesaftoljaRiv vitlöken och lägg åt sidan
Jordnötssås

Jordnötssås

Asiatisk sås med jordnötssmak. Ingredienser. 1,5-2 dl Jordnötssmör. 1 burk Kokosmjölk. Ett par skvättar japansk soja eller tamari
Thai red curry kycklinggryta

Thai red curry kycklinggryta

Bland det värsta jag vet är nog doften av curry och bruna bönor… Men thaimat är ju gott och konstigt nog så ingår ju curry i thaimat i många rätter
Kycklingspett thai red curry

Kycklingspett thai red curry

Kycklingspett thai red curry. mar 3, 2017. Kycklingspett med hetta♥. Du behöver4 portioner400 g kycklingfiléerÖrtsaltSvartpepparOlivolja1 förp