Höj värmen och tillsätt tomat samt tomatpuré och låt fräsa med i någon minut. 12 msk tomatpuré. 13 välmogna tomater, i tärningar. 1600 g blandad fisk, tex torsk och lax 500 g färska räkor, med skal 2 klyftor vitlök, hackade 1 litet fänkålsstånd, i skivor 1 liten purjolök, i skivor 1 morot, i tunna slantar 0,5 g saffran 2 msk tomatpuré 3 välmogna tomater, i tärningar 3 dl vitt vin 3 dl vispgrädde 0,8 l fisk- och skaldjursbuljong 1 tsk torkad timjan nymalen svartpeppar och ev salt neutral rapsolja, att steka i 1 näve persilja, hackad
Har gjort liknande fisksoppor med saffran förut och det är en väldigt god kombination, så när jag fick detta tipset tänkte jag att jag mer än gärna gör den igen, trots att den är väldigt lik ett annat recept jag redan har testat här på bloggen
Smakerna av underbart god av vitlök och parmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
Goda smaker och ypperligt att mata ner i veckans lunchlådor. En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc
Denna maträtten är ganska fet och man blir. Hallå därhemma i stugorna. Har ni det bra. Här i Skåne har vi fått riktigt vinterlandskap och det är vitt och vackert där ute
I denna rätt varvas potatis och kassler som sedan toppas med tomater och ost. aromat. Varva potatis, kassler, lök och krydda varje lager med salt och aromat krydda
En frisk, syrlig och uppiggande start på morgonen. Det får du av den här frukosten. Vera föredrar sin vanliga gröt men både jag och Allan äter gärna denna både till frukost eller mellanmål
Supergod. Har haft besök mest hela dagen och började spinna vidare på mina mat idéer med Vivi. Smörj en ugnsfast form med lite kokosolja och bred ut hälften av potatisen i formen, lägg därefter i köttfärsen och häll hälften av matgrädden över, lägg nästa potatislager över och häll resten av matgrädden över och avsluta med den rivna osten
En klassiker som varit med förut - men som är en suverän "krisrätt" att ta till när man inte har handlat och inte har någon fantasi och folk i huset är hungriga
Här kommer ytterligare ett recept på en god och enkel maträtt som passar bra i matlådan. Grytan blev betydligt godare och smakrikare än vad jag trodde att den skulle bli (vilket alltid är ett plus)
250 g halverade körsbärstomater. Blanda pesto, crème fraîche och gräddfil. Blanda med pastafjärilarna. Lägg övriga ingredienser i en stor skål och blanda med pastan
Den här salladen är alldeles underbart god, allra helst med färskpotatis. Halvera körsbärstomaterna. Blanda potatisen med baconet (spara lite till garnering), senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken