Min Veg

Min Veg

  • 31 Recept
Vegansk kladdkaka

Vegansk kladdkaka

Inte dumt att ha kvar rester, den här veckan har jag ätit kladdkaka varje kväll tror jag… orginalreceptet finns här och min variant ser ut såhär
Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Tillaga i ugnen i ca 15 minuter, kontrollera så att fisken är genomkokt. Detta receptet är lite av en favorit, dels för att det är enkelt att göra och för att det smakar helt ljuvligt
Lasange al Forno

Lasange al Forno

Bilden på lasangen är inte min utan lånad från nätet. Det var min tur att ha hem gänget och jag bjöd på detta - dom tyckte att det var så jäkla gott
Auberginegratäng med linser och mozzarella

Auberginegratäng med linser och mozzarella

Salta och låt stå ca 15 min. Låt sjuda ca 20 min. Ringla olivolja över aubergineskivorna och rosta dem gyllenbruna i ugnen, cirka 10 minuter högt upp i ugnen. Gratinera mitt i i ugnen ca 10 min
Järpar med gräddig löksås

Järpar med gräddig löksås

Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis Järpar 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 msk senap (gärna dijonsenap) 1/2 tsk salt 1 krm peppar ca 500 g nötfärs 1 msk smör eller margarin Gräddsås 1 rödlök 1 tsk smör eller olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 köttbuljongtärning 1 tsk kinesisk soja Till servering 1 hjärtsallad 1 gurka Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Creme brulée – klassisk recept

Creme brulée – klassisk recept

Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 65-70 min. Sätt ugnen på 150°. Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull
Kalasnötrutor

Kalasnötrutor

Bred ut smeten på smort bakplåtspapper och grädda i långpannan, andra falsen nerifrån, i 175 grader i 20-25 minuter tills ytan fått fin färg
Crème Brûlée med apelsin och kanel

Crème Brûlée med apelsin och kanel

Koka upp och låt sjuda på svag värme i ett par minuter, dra sedan kastrullen åt sidan och låt vila i ca 15minuter så att gräddmjölken drar till sig smakerna. Fyll formarna med smet och grädda i mitten av ugnen 40 minuter
Torskrygg med brynt pepparrotssmör och broccolimos med parmesan

Torskrygg med brynt pepparrotssmör och broccolimos med parmesan

Torsk med skirat smör och pepparrot har alltid varit en av mina personliga favoriträtter. När jag blev tillfrågad av författaren Lars-Erik Litsfeldt om vi skulle skriva en bok om diabeteskost, ja då ville jag förstås ha med alla mina egna favoritrecept
Torsk i ugn med röbetor och kapris

Torsk i ugn med röbetor och kapris

När rödbetorna är klara, skär dem i mindre bitar. Lägg torskfiléerna i en smord ugnsform, salta, klicka ut smör över fisken och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Lägg rödbetor runt om fisken, strössla över kapris, salta och peppra och ställ in ca 10 minuter till i ugnen
Viltgryta

Viltgryta

Tillsätt löken och morötterna i grytan och låt koka ca 20-30 min. Koka upp och låt koka ca 5 min. Idag har vi verkligen strålande väder här hemma
Ljuvlig viltgryta

Ljuvlig viltgryta

Låt puttra i ett par minuter. Låt puttra sakta i minst 1 timme tills köttet känns mört, men gärna betydligt längre än så, upp till 5–6 timmar på låg temperatur
Portergryta

Portergryta

Låt koka minst 1 timme. Koka ca 30 min till tills allt är mjukt. En klassisk och supergod helgmiddag är detta
soppa med vårkänsla

soppa med vårkänsla

Låt soppan koka ca 7 minuter. Idag är det disigt, ruggigt och lite regn i luften hos oss och vad passar då bättre än en värmande soppa
Soppa som förrätt. Uppskattad.

Soppa som förrätt. Uppskattad.

Lägg de rivna morötterna i vattnet och koka ca 5 min (tills morötterna är mjuka. Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärningarna