Tillaga i ugnen i ca 15 minuter, kontrollera så att fisken är genomkokt. Detta receptet är lite av en favorit, dels för att det är enkelt att göra och för att det smakar helt ljuvligt
Salta och låt stå ca 15 min. Låt sjuda ca 20 min. Ringla olivolja över aubergineskivorna och rosta dem gyllenbruna i ugnen, cirka 10 minuter högt upp i ugnen. Gratinera mitt i i ugnen ca 10 min
Koka upp och låt sjuda på svag värme i ett par minuter, dra sedan kastrullen åt sidan och låt vila i ca 15minuter så att gräddmjölken drar till sig smakerna. Fyll formarna med smet och grädda i mitten av ugnen 40 minuter
Torsk med skirat smör och pepparrot har alltid varit en av mina personliga favoriträtter. När jag blev tillfrågad av författaren Lars-Erik Litsfeldt om vi skulle skriva en bok om diabeteskost, ja då ville jag förstås ha med alla mina egna favoritrecept
När rödbetorna är klara, skär dem i mindre bitar. Lägg torskfiléerna i en smord ugnsform, salta, klicka ut smör över fisken och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Lägg rödbetor runt om fisken, strössla över kapris, salta och peppra och ställ in ca 10 minuter till i ugnen
Låt puttra i ett par minuter. Låt puttra sakta i minst 1 timme tills köttet känns mört, men gärna betydligt längre än så, upp till 5–6 timmar på låg temperatur
Ni minns väl hur nyttigt det är med gurkmeja. Försöker ni äta vegetariskt/veganskt en gång i veckan. Fräs lök, vitlök och gurkmeja i oljan i ett par minuter