Idag ska jag och slåss på affären med alla andra som handlar midsommarmat. Fördelen idag är att jag har scanner och slipper (mest troligt) stå i en lååång kö
Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och strö på purjolök och dill
1 Vaniljpannacotta. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg frön och stång (eller pulver) i en liten kastrull
Postat av Elin torsdag 25/05 2017 kl. 16. 23 Kommentera. Chokladfondant med vispad grädde. Jag har bloggat om chokladfondant här tidigare men receptet nedan kräver lite mindre choklad i smeten
1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Kyckling. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna med vitlök och curry i ca 3-4 min på medelhög värme
Lägg det frysta köttet i en trång ugnssäker form. Låt det stå i ugnen i ca 10-11 timmar. Efter ca 2 timmar har köttet tinat så mycket att man kan sätta in en köttermometer
1. Skilj ut äggulorna, lägg dem i en rundbottnad stålbunke och låt dem få rumstemperatur. (plastbunke funkar inte så bra när du senare skall slå såsen i vattenbadet)
Det här afrikanska stekpannebrödet är jätteenkelt att baka. Det innehåller ingen jäst, och har därför ingen jästid, vilket gör det till ett snabbakat bröd
Värm degspadet (vatten och fett) till fingervärme, 37°. Smula jästen i en bunke och tillsätt den ljumma blandningen medan du rör om så att jästen löser sig
Asiatisk lax. Nu längtar jag så mycket efter Linn och Hanna, det är tomt och tyst hemma. Idag har jag jobbat lite och sedan fixat hemma, åkte till gymmet och körde ett pass crossfit med ett par tjejkompisar