Sallad

Sallad

  • 17 Recept
Matig sallad med lax,räkor och sötpotatis

Matig sallad med lax,räkor och sötpotatis

Idag blev det en fräsch sallad med varmrökt lax, räkor och sötpotatis till middag. Till salladen hade jag en lime och ingefärsdressing som du hittar receptet på här
Enkel sallad med ägg och tonfiskröra

Enkel sallad med ägg och tonfiskröra

40g blandad sallad (ex maché, rucola). 2 ägg. 1 liten burk majs (140g). 400g blandade bönor. 2 tomater. 1 burk gröna bönor (400g)
Coleslaw

Coleslaw

Den här kålsalladen passar till många rätter, så gör gärna en dubbel sats så har du en god sallad till veckans middagar
Coleslaw

Coleslaw

200 g vitkål. 11 morot. 1½ gul lök. 11 dl Arla Köket® crème fraiche. 1½ dl majonnäs. 11 tsk dijonsenap. 1½ tsk salt
Ägghalvor med rökt lax och pepparrot

Ägghalvor med rökt lax och pepparrot

Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen kalla. Skala äggen och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen
Stuvad vitkål

Stuvad vitkål

400g vitkål. 2msk smör. 3msk vetemjöl. 5dl mjölk. 1 tsk senap. Skär vitkålen i mindre bitar. Stek i smöret. Strö över mjöl och rör om
Stekt sparris

Stekt sparris

Bryt av nedersta biten på sparrisen. Stek den i olja tillsammans med citronen delad i bitar tills sparrisen börjar bli mjuk
Grekisk sallad

Grekisk sallad

3-4 mogna tomater, rumstempererade. 1 liten rödlök, skuren i tunna skivor. 1 gurka, skuren i tjocka skivor, delade på mitten
Pressgurka

Pressgurka

Hej på er. Måndag och ny vecka, härligt. En fullspäckad sådan som vanligt här. Hoppas att din helg varit riktigt bra
Extra god pizzasallad

Extra god pizzasallad

Lägg all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet och häll det över salladen. Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen
Bakad fetaost med färsk timjan

Bakad fetaost med färsk timjan

Så här kan det se ut innan den setts in i ugnen. Ingredienser. 2 pkt fetaost. ca 1/2 dl olivolja. ca 1/2 pressad citron
Mozzarella caprese

Mozzarella caprese

Låt helst salladen stå en stund och "dra" före servering. En klassisk rätt som blir en fräsch start på middagen