I år har jag för första gången odlat vitlök (med framgång) och nu börjar det bli dags för skörd. Det känns som ett litet trolleri att dra upp de färdiga lökarna ur jorden och lite extra högtidligt att använda dem i matlagningen
Skölj stenbitsrommen. Blanda alla ingredienser och smaka av med citronsaft salt och peppar. TIPS. Använd dressingen som dressing till potatis, räkor, gott bröd, en biff etc
Något som är otroligt gott, fräscht och smakrikt är en asiatisk biffsallad. du behöver ett gott grillat eller stekt kött samt valfri sallad och som här, nudlar
1 zucchini. 12 vitlöksklyftor. 12½ dl Kelda® mellangrädde. 1½ dl hackad färsk timjan. 11 dl parmesanost. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 zucchini 2 vitlöksklyftor 2½ dl Kelda® mellangrädde ½ dl hackad färsk timjan 1 dl parmesanostGör så här Skär zucchinin i skivor och sedan i bitar
Tråkigt att det blivit lite kallare ute nu när det är dags för studenten. Vi firade vårt yngsta barns student förra året så jag vet precis hur stressigt det kan vara runt om i stugorna idag
4 dl färska gula kantareller. 12 msk smör. 1salt och malen vitpeppar. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Jag gillar hållbara sallader som man ka ha på lut i kylskåpet i upp till en vecka. Då är det bara att plocka fram när man behöver något grönt till middagsmaten