Oumph – koncentrerat sojaprotein som inte smakar böna alls. Med inspiration från Lovisa och hennes lista med 10 mat-lifehacks är det nu dags för mig att bjucka på mina bästa knep som lyfter min veganska matlagning
Om en inte gillar vegobitarna kan en använda sig av oumph, linser eller mer grönsaker. Det var extrapris på hälsans kök "grillade vegobitar", så jag gjorde en yakiniku-inspirerad gryta på dem
300 g vegobitar (jag använde Anammas, men även oumph, eller Vegmes grytbitar borde funka finemang). 300 g vegobitar (jag använde Anammas, men även oumph, eller Vegmes grytbitar borde funka finemang)
Det var Texas Chili med blomkålspuré och Oumph Ribs med Elotes. Jag tolkade det här med kycklig lite småfritt, men tänkte att oumph ju är ganska likt kyckling, och framförallt med kikkomansoja som inte färgar vegoköttet så mycket så blir slutresultatet ganska likt ett spett med grillade kycklingbitar på
Så idag lät jag dem laga en klassisk kung pao chicken och jag lagade en vegansk variant med oumph. Hetta upp olja i en stekpanna och stek oumph/vegme på hög värme under omrörning tills tills bitarna får färg, ställ åt sidan
Jag har inte ätit det själv, men tror på Gustavs variant med oumph. Oumph. Förbered er på det kanske matigaste inlägget (i dubbel bemärkelse) i bloggens historia
) eller Oumph Thyme and Garlic. Renskav – För en version utan sojakött, byt ut Oumphen mot strimlad ostronskivling som du först knapersteker med lite salt, peppar och rapsolja
Här om dagen så gjorde jag en liten variant av den grytan, fast på oumph och med lite mustigare ingredienser, och plötsligt så satt jag med renskav på tallriken
Efter att ha lagat chilin sjukt många gånger under sommaren, framförallt på olika events tillsammans med City Gross och Oumph, så har jag dock kommit fram till några steg i mitt originalrecept som man enkelt kan hoppa över och förenkla
Nu när dock både Oumph och Anamma Vegetariskt kommit ut med fantastiska produkter i form av Oumphs filéer och Anammas vegofiléer – dvs två helt enastående smarriga köttsubstitut så blev det dock en helt annan grej
Rör runt hela tiden så att oumphen inte bränner fast. Det tar någon minut för den att bli varm och sen kan du hälla den över din oumph, för extra mycket smak
Oumph känns som den perfekta grunden för receptet, och precis den grej som länge saknats för att kunna göra en riktigt maffig fejkköttsgryta med en konsistens liknande en äkta Texas Chili
Hej vänner. Nu jävlar alltså. Nu är sommaren nästan här. Jag är nere i Vejbystrand med familjen över Kristi Himmelsfärd och vi har helt fantastiskt väder
Lika god att tillagas med kyckling eller oumph om man vill ha den vegetarisk. Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden och vänd i kyckling eller oumph