Har ni sett Rick Stein´s serie Far Eastern Odyssey. Otroligt inspirerade recept och det är verkligen jätte intressant att följa honom när han reser genom Asien och upplever olika matkulturer
Filea en piggvar så du får ut två fina filéer. Ta även ut fenorna, dessa ska friteras. (Eller be fiskhandlaren filea och ta bort skinnet och be att få ta med fiskskrovet)
Enkelt, gott och passar till mycket. Variera med olika kryddor eller andra rotsaker. Ät dem tillsammans med stekt bacon och lingonsylt, köttbiten på fredagskvällen
Ingredienser 4 portioner 430 g Lax back loin8 dl kokt sushiris eller jasminris 1 dl Japansk soja 1 tsk Rostad sesamfrön 1 st Gurka2 st Morötter1 st Mango1 st Avokado2 st Tunt skivad salladslök 1 knippe Koriander Gör så här
Ner med smör i en rejäl stekpanna. Stek renskaven. Är skaven fryst steker du den på ena sidan, vänder, karvar av det som tinat med en gaffel och så håller du på