Det här är en underbart god förrätt att bjuda på när du har besök. Om du ändå ska grilla något till huvudrätt så kan du slänga på lite scampi innan på grillen
I förra programmet av Sveriges Mästerkock, fick deltagarna öppna ostron. Jag är glad att jag inte stod i den utmaning då, för ett år sedan, när jag var med i programmet och aldrig öppnat ostron förr i hela mitt liv
Sätt ugnen på 250 grader. Tina fisken bara såpass att den kan skäras i ca 4 cm breda stycken. Smörj en eldfast form och lägg fiskbitarna i mitten (se bild)
Currydoftande fiskgratäng med ris och skaldjur4 port2,5 dl ris1,5 dl vatten + 0,5 fiskbuljongtärning1,5 dl vitvin (eller lite citronsaft)500 g valfri fiskfilé1 burk musslor i lake100 g frysta räkor1,5 dl grädde1 msk vetemjöllk2,5 dl fiskbuljong2 äggulorSalt & peppar1 msk curryTina räkorna och skala dem
Vispa crème fraiche hårt. Hacka tomaterna. Blanda i allt och rör om. Krydda får man göra efter egen smak. 2014-08-02 Man behöver inte vispa den , den blir bra ändå 2 dl crème fraiche
Den här kalla såsen, smaksatt med fetaost, citron och basilika, är en riktig favorit här hos oss. Den är väldigt användbar då den passar till det mesta
Då har jag hittat den ultimata marinaden. Inte en droppe olja och ändå så gott. Häftigt att mixa ner persikohalvor men det ska erkännas att jag var lite skeptisk innan jag testade receptet men jag behövde verkligen inte vara orolig
Dela crabsticks i 2 cm stora bitar. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Smält margarinet och vispa med mjölet, häll genast ned buljongen och vispa så att det inte blir klumpar