200 g fårost, skuren i tärningar4,5 msk kinesisk sojaLägg lergrytan i blöt i 15 minuter. Lägg ca 1/4 av potatisen och löken i botten på lergrytan, bred ut köttfärsen, sedan resten av löken och överst potatisen
Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter. Ställ in lergrytan med steken i kall ugn, vrid upp till 175 grader och låt stå i ca 2 timmar
Lägg potatisbitarna i lergrytan, salta väl och blanda runt. Lägg lergrytan i blöt ca 15 minuter. Börja med att krydda kotletterna på båda sidor med spiskummin, chilipulver och svartpeppar men inget salt ännu
Till middag igår gjorde jag fläskytterfilé i lergryta med en massa goda grönsaker. Lergryta är perfekt för den som vill tillaga mat utan att använda fett och för att få ut så mycket smak som möjligt på enklast möjliga sätt
I går lagade vi Pulled Beef i lergryta. )1 dl vatten (eller rödvin)Så här gör duTa fram lergrytan och lägg den i blöt i vatten cirka 15 minuter före användningSkala löken och morötterna och dela i stora bitar Skala och krossa vitlökenLägg löken, morötterna och vitlöken i lergrytanLägg på hälften av de färska kryddornaHäll på vattnet eller vinet om du väljer detSalta och krydda nötsteken och lägg ner i lergrytanLägg på resten av de färska kryddornaLägg på locket och sätt in lergrytan i en kall ugn