Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Min kollega undrade lite över hashtaggen jag valde till inlägget på insta, nämligen #kålmask. Men det är ju det är jag är och därför känns taggen helrätt för mig
en riktigt god salsa gjorde jag av. 8 fina tomater2 röda chili, spansk peppar5 vitlöksklyftor1 gul lök1 rågad matsked torkad koriandersaft av 2 limesalttorrosta tomater, chili och vitlök med skal i en rejäl stekpanna tills de blir rejält svarta på ett par ställen
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Det är sannerligen inte den snyggaste grönsaksgratängen i världen, men god är den. Min lasagne är inte heller så snygg, den heller, men både grönsaksgratängen och lasagnen har rejält med sås och det är då gratänger blir som godast, eller hur
Ibland får man idéer som blir bättre än man kunnt tänka sig. Som de här tomatchipsen jag fick för mig att göra för att pimpa dagens veggo-burgare (receptet på den kommer i nästa inlägg - och jag rekommenderar er att kolla in det för jag har vunnit kampen om den perfekta vegetariska hamburgaren)