Frukt o Sylt

Frukt o Sylt

  • 17 Recept
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Ingredienser Portioner. 10 500 g rabarber 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt 3/4 dl honung 2 msk rödvinsvinäger 1 tsk salt 1 msk färskriven ingefära Lägg till i inköpslistan
Blåbärssylt

Blåbärssylt

Ingredienser Portioner. 1 liter 2 liter blåbär (à 0,5 kg) eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar 1 dl vatten 6 dl socker 1 krm natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
Rabarberchutney med chili och ingefära

Rabarberchutney med chili och ingefära

1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Rabarberchutney

Rabarberchutney

TipsEtt grundrecept som du kan bygga på genom att tillsätta russin eller torkadfrukt, nötter eller kanel
Hallonmarmelad

Hallonmarmelad

Skölj och skrubba limefruktenom du vill ha det i hallonmarmeladen. frysta hallon. Riv skalet från limefruktenoch pressa saften i en skål
jordgubbsmarmelad med vanilj & lime

jordgubbsmarmelad med vanilj & lime

det är förvissosylt- och saftartider, men den här kan man göra året runt. idag kokade jag marmelad. låt koka på svag värme i bortåt en halvtimme, beroende på hur lös eller tjock du vill ha den
Jordgubbssaft & Jordgubbssylt

Jordgubbssaft & Jordgubbssylt

Denna sommar har varit min första riktiga saft ochsyltsommar. Det är lite jobb men det är klart värt det
Vinbärsgelé

Vinbärsgelé

Det är inte så noga då alla bär ska mosasihop, kokasoch silas. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten
Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad

Häll upp på syltburkar, sätt på lock samt ställ upp och ner att svalna. Lägg i en kastrull med tjockbottenochlock
Rabarber och jordgubbssaft - sommarfavorit

Rabarber och jordgubbssaft - sommarfavorit

Vilken sommardag vi haft, eller hela veckan har ju varit toppen med soloch värme. Pappa kom hit med ett gäng rabarber så idag har det blivit både paj och saft
Jordgubbs- och Rabarbermarmelad

Jordgubbs- och Rabarbermarmelad

Skiva storajordgubbar (de små jordgubbarna kan man lämna hela) och lägg i en skål med syltsockret. För några dagar sen var det första gången jag provade på att göra jordgubbs- och rabarbermarmelad, det blev väldans gott
Äpplemos nr. 3

Äpplemos nr. 3

I höstas så testade jag att koka mitt allra första äpplemos, det blev lite för sött. mormor. Hon gav mig lite tips ang
Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj

Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj

Blanda frukt med övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning. Säsongens första plommon är plockadeoch skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj