Ingredienser Portioner. 1 liter 2 liter blåbär (à 0,5 kg) eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar 1 dl vatten 6 dl socker 1 krm natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
det är förvissosylt- och saftartider, men den här kan man göra året runt. idag kokade jag marmelad. låt koka på svag värme i bortåt en halvtimme, beroende på hur lös eller tjock du vill ha den
Vilken sommardag vi haft, eller hela veckan har ju varit toppen med soloch värme. Pappa kom hit med ett gäng rabarber så idag har det blivit både paj och saft
Skiva storajordgubbar (de små jordgubbarna kan man lämna hela) och lägg i en skål med syltsockret. För några dagar sen var det första gången jag provade på att göra jordgubbs- och rabarbermarmelad, det blev väldans gott
Blanda frukt med övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning. Säsongens första plommon är plockadeoch skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj