Bakverk och efterrätt

Bakverk och efterrätt

  • 13 Recept
Langos med rom och gräddfil

Langos med rom och gräddfil

1 mjölig potatis (medelstora, med skal) 1,5 dl mjölk (4% fetthalt) 15 g jäst 1 tsk strösocker 2,5 dl vetemjöl (+ lite till utbakning) 1 tsk salt rapsolja, att fritera i
Dumlefluff

Dumlefluff

1Dela Dumlekolorna i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält. 1Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar
Lax med kräftstjärtar

Lax med kräftstjärtar

Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda med créme fraiche, majonnäs, dill och gräslök
Fudgekaka

Fudgekaka

En kladdig kaka i botten som är täckt med en mjuk kola, och kan toppas med lite flingsalt om man vill
Saffransbullar med vanilj

Saffransbullar med vanilj

Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ahlgrens pannacotta

Ahlgrens pannacotta

Vi valde att göra den gröna lite mindre och den rosa , och vita lite större. Perfekt efterrätt på barnkalaset
Kärleksmums LCHF

Kärleksmums LCHF

Vispa äggen och sötning pösigt. Tillsätt kokosmjölken och smöret i äggsmeten och blanda det. Smöra en ugnfastform (helst en sådan du kan ta av "väggarna" på) och ha ett tunt lager kokosflingor eller mandelmjöl i botten