15 Februari 2016. Bröd,. Glutenfritt. Baka,. Frallor,. Glutenfritt,. Morotsfrallor. Glutenfria morotsfrallor. Goooood morgon på er, vackra människor därute
Igår bakade jag en riktig favorit kaka här hemma. Saffranskladdkaka, såå himla gott. Gjorde den för första gången förra året och tog bilder för att jag skulle lägga ut här men med allt med utbyggnad och renovering fanns nog inte orken till slut att genomföra det fullt ut
Med tanke på att vi förra måndagen bjöd er på linsbullar och att vi idag ska bjuda på en linssoppa så skulle man ju kunna tro att vi gått och blivit linsgalna och faktiskt så är det nästan precis så
Spröda och lite knäckiga havrekakorIngredienser till en plåt med kakor. 100 gr mjölkfritt smör2 dl glutenfria havregrynDrygt 1 dl glutenfritt mjöl0,75 dl farinsocker1/2 tsk bakpulver1/2 tsk kanelen liten nypa saltSmält smöret och häll över de torra ingredienserna
Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort
Hej på er,. Nu tänkte jag att det var dags för ett klassiskt bakverk. Tänk vilken skatt vi har med alla dessa godsaker som bakats i stugorna under alla år – vilken är din favorit
3 dagar kvar till tävling och jag hinkar vatten som det inte finns någon morgondag. *skratt* Det är en del av uppladdningen nu dagarna innan tävling för att toppa formen till lördag
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Fröigt och nyttigt glutenfritt bröd. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Jag provbakade "härliga baguetter" ur tidningen Hembakat nr 1 2014. "Med fin skorpa och saftigt inkråm kommer dessa baguetter att bli en succé på frukostbordet eller på ostbrickan till helgens middagar" så står det i introtexten till dom här baguetterna i grundreceptet
Ett mycket gott glutenfritt filmjölksbröd med bovete, lingon och linfrön. Det går snabbt och lätt att baka och håller sig mjukt och saftigt i flera dagar
Enkla och lite sega havrekakor som är gudomligt goda att äta nybakade innan de svalnat helt men även avsvalnade till glass eller andra desserter eller bara som de är
Äntligen har jag fått tag på kikärtsmjöl, tapiokamjöl och xantangummi. Det finns tyvärr inte att köpa i vanliga livsmedelsbutiker men går att hitta i vissa specialbutiker och på internet