efterrätter

efterrätter

  • 92 Recept
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Fyllning8 äpplen (små eller 4 stora) 0,75 dl strösocker 2 msk farinsocker 3 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 4 msk potatismjöl (eller majsstärkelse)
Chokladmousse med färskost

Chokladmousse med färskost

mörk choklad. 1grädde. 1färskost1. Häll grädden i en kastrull och smält chokladen på låg värme. Det får inte koka
Saffransris med hallon

Saffransris med hallon

saffran, 0,25 g. 1kardemummakärnor. 1vispgrädde. 1kanel, mald. 1risgrynsgröt. 1strösocker. 1frysta hallon, 250 g
Morbergs lingonparfait

Morbergs lingonparfait

Hasslows bjöd på en ljuvlig dessert nämligen Morbergs lingonparfait. Den serverades med punchgrädde och hemmagjorda maränger
Clementinpannacotta

Clementinpannacotta

Ingredienser Portioner. 6 Clementinpannacotta 3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft) 3 gelatinblad 4 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1/2 tsk vaniljpulver Solroskrokant 25 g smör 3/4 dl strösocker 1 dl solrosfrön Garnering 2 clementiner 50 g mörk choklad färsk mynta Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka. 2018-11-30, 19. 39. Krämig och god saffranskladdkaka som förgylls med lite vitchoklad. Perfekt julkladdis om jag får tycka till
Saffranskladdkaka – recept

Saffranskladdkaka – recept

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull och ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt ev den vita chokladen och låt den smälta i smöret
chokladmousse på avokado

chokladmousse på avokado

I fredags testade vi att göra chokladmousse på avokado från boken Mera Vego. Jag har testat en annan variant av denna chokladmousse tidigare som jag gillade och denna gjorde mig inte heller besviken
Äppelpaj Med Tosca

Äppelpaj Med Tosca

Vad du behöver100 g Smör1 dl strösocker2 st Ägg1 dl Vetemjöl1 krm vanilljessaens eller 2 tsk vaniljsocker2 st Äpplen1 tsk kanelToscaglasyr50 g Smör0
Pavlova med lemoncurdgrädde och färska bär

Pavlova med lemoncurdgrädde och färska bär

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Marängbottnar 4 st ägg 3 dl strösocker 1 st citron(er) 1,5 tsk majsstärkelse Lemoncurdgrädde 6 dl vispgrädde 640 gram lemon curd 250 gram Färska blåbär 250 gram färska hallon 0,25 kruka(or) färsk mynta 1 tsk florsocker Köp receptet