Ett annat gott råd är att använda lite Harissa(en starkare pepparsås). 1½ dl turkisk yoghurt. 12 msk majonäs. 11½ msk italienska torkadeörter(oregano tex). 11 tsk chilisås. 11-2 tsk sambal olek. 11 msk apelsin juiceBlanda alla ingredienser och rör om. 1Låt gärna såsen vila 10-15 minuter innan servering. 1Många gillar extra stark sås, och är du en av dem (som jag) så använder du mer chilipeppar eller sambal olek
Lägg i creme fraiche, majonäs, salt och chilipeppar och mixar ihop allt till en slät sås. Till maten kommer det även att serveras en dressing med smak av ruccola, soltorkadetomaterochpesto
Kall sås med parmesan, vitlök, citronoch basilika är en variant av en av våra favoritsåserinomkategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citronoch basilika (se här)
(Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen. Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer